7 Ağustos 2011 Pazar



Bir paket ramen eriştesini (bazı marketlerde çin eriştesi olarak satılır, eğer bulmazsanız benim gibi spagetti de (spagettiyi ikiye bölün) kullanabilirsiniz-öğrenci işi yani) tavuk bulyonlu veya et bulyonu suda ve geniş bir tencerede haşlıyoruz (bulabilirseniz kemik kaynatıp onun suyula yapmak bulyondan daha iyi olacaktır.) Göz kararı makarna yapar gibi pişirin. Ayrı bir tavada isteğe göre tavuk veya kuşbaşı et pırasa, havuç, turp gibi sebzelerle kızartıyoruz (sıvı yağda-zeytinyağı tavsiyemdir.). Etler iyice pişip sebzeler ölünce ateşten alıyoruz. Biraz soya sosuyla birlikte (soya sosu bulamam yapamam diyorsanız,kekik ya da reyhan, tuz, kimyon, karabiber ve kırmızıbiberi birazcık domates salçası ile karıştırın.Yine gözkararı, damak zevkinize göre ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.) , yumuşamaya başlayan şehriyelerin olduğu tencereye hepsini boşaltıyoruz.Bir süre birlikte kaynadıktan sonra derin çukur kaselere çorbası ve kendisini aynı anda servis ediyoruz. (süre olayını tadına bakarak ayarlayın)Servis esnasında yumurta kaynatarak ikiye bölüp kasenin içine atabilirsiniz hem tat hem görüntü için. Eğer yapabilirseniz bir de kırmızı biberi rendeleyip ya da robotta küçük parçalara ayırıp, çiğ olarak kasenin üzerine ekleyebilirsiniz.Domatesi küp küp doğrayıp atabilirsiniz.Sebzeleri ve malzemeleri değiştirmek sizin elinizde. mantar, ıspanak, brokoli gibi farklı alternatifler de deneyin bazen harika bazen feci sonuçlar verebiliyor...

Eğer çin eriştesi yerine spagetti ya da ev eriştesi kullanacaksanız, kaynatırken kemik suyu yada bulyonla, suyun içerisine bir tane yumurta kırın. Bu da damak tadınıza göre..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder